Schoolkamp tips deel 1!

Op zoek naar schoolkamp tips? Wij hebben speciaal voor leerkrachten en begeleiders een reeks tips opgesteld die je kunnen helpen om een schoolkamp of werkweek te organiseren.We gaan aandacht besteden aan het uitkiezen van de locatie, kennis van de omgeving van de locatie, de begeleiding, de logistiek, weekprogramma’s, thema’s en de belangrijkste medische tips tijdens de werkweek.

Voor heel veel kinderen is het schoolkamp het hoogtepunt van hun tijd in groep 8! Er komt ontzettend veel kijken bij het organiseren van een schoolkamp of werkweek, vooral voor jou als leerkracht of begeleider. Een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk, zo voorkom je dat je niet kunt anticiperen of voorbereid bent op onverwachte situaties tijdens de werkweek.

Deze keer geven we je tips bij het uitkiezen van de locatie!

Tip 1: Let op de infrastructuur in de omgeving van de locatie

Op schoolkamp zullen de kinderen veel buiten zijn. Onderschat de groep die je onder je hoede hebt niet! Er zullen kinderen zijn die goed luisteren maar ook kinderen die dit minder goed kunnen. Vooral als je een grote groep hebt, kies een locatie waar kinderen niet snel gevaar lopen in het verkeer. Een locatie in het bos of in de duinen is een goede optie.

De Paasheuvelgroep heeft veel verschillende soorten accommodaties op diverse type locaties!

Tip 2: Beslis het type locatie aan de hand van je thema

Er zijn veel verschillende type locaties. Aan het strand, in het bos, in de stad. Bedenk je thema’s van tevoren en pas je locatie erop aan of andersom. Dit geeft een extra dimensie en beleving aan het schoolkamp!

Voor diversiteit in locaties ben je bij Stayokay aan het goede adres!

Tip 3: De afstand

Ga je met de hele groep op de fiets? Kies dan een locatie die niet verder is dan 40 km. En kies een route die het meest veilig is. Kies je voor een locatie verder dan 40 km? Kies dan voor de bus of de trein. Dit brengt wel extra kosten met zich mee en bij een afstand verder dan 40 km zal dit niet de goedkoopste optie zijn. In dit geval zouden vrijwillige ouders of begeleiders die willen rijden met de auto het meest ideaal zijn.

Tip 4: Koken?

Houd rekening met de accommodatie en de kookgelegenheid. Sommige accommodaties verzorgen het eten. Dan kan je dit bij de prijs in afspreken. Andere accommodaties beschikken over een keuken en dan verzorg je zelf – met de kinderen – het avondeten.

Tip 5: Ga zelf eerst verkennen

Voordat de werkweek van start gaat, is het verstandig om zelf de accommodatie te bekijken. En de omgeving alvast te verkennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

  Top