Een schooluitstapje met warm weer? Houd je hoofd koel met deze tips!

Het zomerweer is nu echt in aantocht! Ga jij op schooluitstapje met warm weer? Dat is natuurlijk heerlijk, maar soms lopen de temperaturen zo hoog op dat het toch fijn is om wat voorzorgsmaatregelen te nemen. Extreem warm weer is vooral een risico voor ouderen (bejaarden), voor jonge kinderen en baby’s. Vooral als je een dag op schoolreisje gaat met kinderen is het goed om rekening te houden met het warme weer en ervoor te zorgen dat de kinderen koel blijven en geen gevaar lopen. Zo houd ook jij het hoofd koel!

Tip 1: Zorg voor voldoende vochtinname

Zorg ervoor dat je meerdere keren per dag de kinderen gelegenheid geeft om wat te drinken. 2 liter extra op een warme dag is geen overbodige luxe! De kinderen zullen actief zijn en veel bewegen en daardoor veel vocht verliezen. Dit vocht moet gedurende de dag aangevuld worden, zodat hun lichaam zichzelf kan afkoelen en ze niet uitdrogen.

Tip 2: Insmeren!

De meeste ouders zorgen wel dat hun kinderen goed ingesmeerd op pad gaan, maar het is toch handig om zelf een fles zonnebrand bij je te hebben met factor 30 of 50, zodat er voldoende gesmeerd kan worden om zonnebrand te voorkomen.

Tip 3: Neem petjes mee

De meeste scholen hebben petjes liggen, voor bijvoorbeeld de avondvierdaagse. Zorg dat de ouders van de kinderen weten dat zij een hele dag in de zon zullen spelen dus dat een petje geen overbodige luxe is, maar voor de kinderen die niks op het hoofd hebben kan je een aantal petjes bij je hebben. De brandende zon op de hersenpannetjes van de kinderen kan zorgen voor een zonnesteek. Een petje kan dit voorkomen.

Tip 4: Let op het gedrag van de kinderen

Gedraagt een kind zich suffig, draaierig of zelf ijlig? Let dan even op! Het kan zijn dat het kind een zonnesteek aan het oplopen is of zelfs aan het uitdrogen is. Geef het kind wat te drinken, haal het uit de zon en probeer erachter te komen wat er mis is. Ziet het kind lijkbleek? Bel dan direct een ambulance. Is het kind oververhit en ziet het rood? Koel het kind dan zo snel mogelijk af met bijvoorbeeld koud water of een natte koude handdoek.

Tip 5: Zorg dat je weet wat je moet doen bij ongelukken

Droogt een kind uit, of loopt het een zonnesteek op? Zorg dat je weet wat je als eerste hulp kan bieden.

 

Ga jij op schooluitstapje met warm weer? Heel veel plezier op de mooie warme zomerdagen die komen gaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sluit

Contact

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje en we komen zo snel mogelijk bij je terug!

  Top